Úvod » Starší žáci (U15) » 2022/2023

Starší žáci 6. nejlepším týmem v ČR

publikováno 11.06.2023 (aktualizováno 20.07.2023)

report z finálového turnaje 9.-11.6. 2023 o mistra ČR v hokejbale starších žáků

O víkendu 9.-11.6. se starší žáci zúčastnili finálového turnaje o mistra ČR v daleké Sušici, kam postoupili jako nejlepší tým z Moravy. Vzhledem ke vzdálenosti jsme se vydali do Sušice již v pátek 9.6. Na 20:00 byl naplánován trénink v místní hokejové hale, aby si kluci a Peťa ošahali místní "letiště".

V ultra těžké skupině jsme pak v sobotu v prvním zápase narazili na Plzeň, kterou jsme již znali z únorového turnaje právě v Plzni. Soupeř měl výškovou a váhovou převahu a od začátku byl aktivnější. Buldoci hrozili především z brejků. Když buldoci na začátku druhé třetiny v 18. minutě snížili zásluhou Lukáše Kučerky na 1:3 a měli další šance, kdy zvonila tyčka, nepodařilo se trefit prázdnou branku apod., tak to vypadalo, že by výsledek mohl být vyrovnaný. Další šance už však zůstaly bohužel nevyužité a naopak soupeř před koncem druhé třetiny vstřelil pro něj uklidňující branku. Plzeňští pak v poslední třetině své vedení potvrdili a zaslouženě vyhráli. Přesto se kluci neměli za co stydět a s týmem, který skončil nakonec na 3. místě statečně bojovali. Vzhledem k ne úplně ideálnímu rozlosování hned po zápase následovala cca dvouhodinová pauza během které jsme museli zvládnout oběd.

V druhém zápase a po kratší obědové pauze buldoci nastoupili proti odpočinutému Kert Parku Praha, pro který to byl první zápas v turnaji. Soupeř nastoupil do zápasu v takovém tempu se kterým se tato věková kategorie buldoků ještě nepotkala. Hráči soupeře byli opět ve výškové převaze, někteří i o hlavu vyšší než trenéři, a ke všemu přidali velkou rychlost, rotace, velký důraz v soubojích a od začátku tak bylo jasné kdo utkání opanuje. Soupeř trestal každou chybičku a skóre postupně narůstalo. Buldoci v tomto jednoznačném zápase dali prostor všem hráčům i náhradníkům, aby ušetřili síly na nedělní zápas. Do třetí třetiny pak nastoupil v brance místo Dušana Pavláska i Dominik Raučina. Budoucí vítěz turnaje a mistr ČR ve starších žácích nám jednoznačně ukázal, kde máme rezervy a že proti nejlepším týmům je potřeba hrát kolektivně, rychle si nahrávat a tak soupeře zkusit přehrávat. Na tomto turnaji nejlepších týmů z ČR byli všichni hráči již tak dobře fyzicky, rychlostně i herně, že bylo velmi obtížné se prosazovat individuálně.

V neděli pak buldoci nastoupili proti dalšímu týmu z Prahy HBC Hostivař. Tým soupeře patřil s našim týmem k nejmladším a i výškově nejnižším, což se projevilo i nakonec vyrovnaným průběhem utkání. Začátek ovšem buldokům nevyšel, když byl hned v 17. sekundě vyloučen Timotej Krajči na jehož hokejce soupeř uklouzl. V přesilovce sice gól nepadl, ale chvíli po ní buldoci inkasovali (v čase 2:48). Ani za necelou minutu a půl šel pro změnu na trestnou Dominik Raučina a začátek zápasu patřil jednoznačně Hostivaři. Po ubráněném oslabení se pak buldoci postupně dostávali do zápasu a začali si připravovat i vyložené šance. Před koncem první třetiny pak vyrovnal Lukáš Kučerka. Ve druhé třetině se pak střídaly šance na obou stranách a dlouho žádný gól ani na jedné straně nepřicházel to i protože velkou příležitost neproměnil Ivo Moudrý, když byl při nájezdu faulován a nařízené trestné střílení sám neproměnil. Před koncem druhé třetiny se buldokům nepodařilo dostat míček za červenou čáru a po závaru inkasovali po druhé. Ve třetí třetině buldoci vrhli síly do útoku a snažili se vyrovnat. Bohužel zůstaly neproměněné i ty největší šance, kdy brankář soupeře ležel mimo branku a prázdnou klec netrefil Jakub Havlásek resp, střelu zastavil náš padající hráč. Následně se neujala ani rychlá golfová střela z první Radka Kočaříka z kruhu v přesilovce, kterému přes celé pásmo křížem nahrál Jakub Cebák. Buldoci nedokázali využít ani 22 sekund trvající přesilovku 5:3 a to se ukázalo jako klíčové. Následně po time-outu buldoci odvolali brankaře ve snaze vstřelit vyrovnávací gól. To se ovšem ani po dalším time-outu Hostivaře nepodařilo a naopak utkání 11 sekund před koncem rozhodl gól na 1:3 do prázdné branky.

Finálový turnaj si všichni hráči včetně rodičů a trenérů užili. Kluci posbírali další cenné zkušenosti a s nejmladším týmem, kdy z končícího ročníku 2008 byl v týmu pouze jeden hráč a brankař, bude mít sedm mladších žáků ročníku 2010 a i celý další zbytek týmu ještě příležitost, v další sezóně, se na takový hokejbalový svátek znovu kvalifikovat.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz