Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Starší žáci (U15) » 2022/2023

13.5. 2023 starší žáci po dvou domácích výhrách skončili o 1 bod druzí v moravské lize

publikováno 13.05.2023 (aktualizováno 28.05.2023)

soutěžní premiéra v šedých dresech a report z dvojutkání s Martinem v Brně

13.5. 2023 přijel do Brna vyzvat starší žáky buldoků slovenský Martin. Situace v tabulce byla taková, že pokud by Martin oba zápasy vyhrál, tak by mohl ještě buldoky přeskočit, v případě výhry v dohrávkách s Opavou. Buldokům naopak chyběl pouze bod na celkové 1. místo, nicméně vedoucí Zohor hostil Kyjov a jeho ztráta alespoň dvou bodů se v tomto dvojutkání nedala moc očekávat.

Buldoci vstoupili do utkání aktivně a už ve druhé minutě vedli po brance Jáchyma Blahy (asistence Kučerka, Moudrý). Náhradní brankářka hostujícího týmu pak svůj tým držela až do 13. minuty kdy se prosadil Matyáš Jankůj. První třetina tak skončila 2:0 pro domácí.

Druhá třetina až do zhruba její poloviny probíhala podobně. Buldoci měli převahu, ale tu nedokázali zužitkovat až do 22. minuty, kdy se opět prosadil Matyáš Jankůj a zde se začal tzv. lámat osud zápasu. Na tento gól totiž navázal v 25. minutě Timotej Krajči, v 26. minutě znovu Matyáš Jankůj a v téže minutě ještě Ivo Moudrý. V tu chvíli drtivou převahu buldoků v druhé polovině druhé třetiny ještě potvrdil klubový kanonýr Jakub Havlásek po přihrávce od Radka Kočaříka. Stav po druhé třetině tak byl již 7:0 pro domácí.

Ve 34. minutě po nepovedném brejku hostujícího týmu a následném menším závaru před buldočí brankou ometl o mantinel míček Lukáš Kučerka, na modré čáře Ivo Moudrý šikovně obelstil obránce soupeře a dostal tak svůj tým do přečíslení 3 na 1. Následně si vyměnil míček s Lukášem Kučerkou a po té trefil růžek soupeřovi branky. Tato pěkná a rychlá akce dnes velmi agilního druhého útoku se podařila zachytit i na video (viz. níže). Další gól pak přidal v 36. minutě Jakub Havlásek. Ten svůj hattrick v zápase dovršil ve 42. minutě, kdy po průniku mezi dva obránce byl podražen, ale rozhodčí faul nezapískali. Buldoci přesto míček udrželi v útočném pásmu. Lukáš Moravský jej přihrál na nabíhajícího Matyáše Jankůje, který tentokrát zvolil po pěkném uvolnění přihrávku na Jakuba Havláska, který sice na po poprvé nezakončil, jelikož byl už příliš z úhlu, ale po objetí branky soupeře a zblokované přihrávce si míček znovu vybojoval a skóroval tentokrát přízemní střelou. Definitivní tečku za utkáním pak udělal Lukáš Kučerka, kdy míček po dlouhém dvou minutovém střídání nahodil do útočného pásma Radek Kočařík, tam jej doběhl Jáchym Blaha a prostrčil jej na nabíhajícího Lukáše Kučerku, který se nemýlil. HBK Bulldogs Brno - HBK Medokýš Martin 11:0

Po kratší pauze nastoupili oba týmy k odvetě. Martin vystřídal brankářku, ale stále šlo pouze o zaskakujícího hráče z pole. Buldoci s vidinou jistého druhého místa a jasného výsledku v prvním zápase nastoupili trochu volněji. Skóre šťastně otevřel Radek Kočařík, když si jeho nahození na branku v 6. minutě srazil za brankáře vlastní obránce. Druhý gól buldoků přidal v 9. minutě Matyáš Jankůj na kterého navázal v 10. minutě Ivo Moudrý, kterému přihrával Jáchym Blaha a Timotej Krajči. Díky tomu skončila první třetina 3:0.

V 17. minutě pak Matyáš Jankůj předvedl svou typickou akci, kdy si oběhl vlastní branku, nabral rychlost, proběhl celé hřistě, kdy na vlastní modré, červené čáře a na útočné modré udělal tři rychlé kličky protihráčům a z pravého křídla neomylně zavěsil. V 18. minutě po zákroku Dušan Pavláska puk sebral v obranné třetině Lukáš Kučerka, narazil si ho s Ivem Moudrým na vlatní modré čáře tak šikovně, že se dostal do brejku, který zakončil přesnou střelou mezi nohy gólmana (i tuto akci máme na videu, které později zveřejníme). Za necelou minutu se pak poprvé o víkendu radovali hostující hráči, aby 17 sekund na to vrátil buldokům pětigólové vedení opět Matyáš Jankůj. Tato divoká čtyřminutovka pak vyvrcholila trestným střílením hostujícího týmu, když Dušan Pavlásek fauloval unikajicího protihráče. Svoji chybu resp. záchrannou brzdu, ale napravil, když gól při nařízeném trestném střílení nedostal. V gólově bohaté druhé třetině nakonec padly ještě dvě branky, když ve 24. minutě Martin snížil a o minutu později čtvrtý gól v utkání přidal Matyáš Jankůj. Po dvou třetinách tak domácí vedli 7:2.

Buldoci ve třetí třetině již žádnou ze svých šancí neproměnili, na rozdíl od hostujícího týmu, který dvěma góly upravil skóre na konečných 7:4.  HBK Bulldogs Brno - HBK Medokýš Martin 7:4

Dvojutkání bylo hodně ovlivněno absencí stálého gólmana hostujícího týmu a kdovíjak by výsledky vypadaly, když by se zúčastnil. Buldoci však každopádně potvrdili skvělou jarní formu, kdy byli nejlepším týmem ligy a ze dvanácti zápasů získali 11 výher za tři body a pouze jednou prohráli. Můžou tak jen litovat na podzim ztracených bodů v prvním utkání v Kyjově, kdy na mokrém plastu neměli vhodné boty a za gól v poslední sekundě a následnou prohru v nájezdech brali jen jeden bod. Tyto dva chybějící body nakonec rozhodly o tom, že buldoci skončí o jeden bod na druhém místě. Utkání v Martině na asfaltovém "letišti" a v Zohoru naopak na malém asfaltovém hřišti pak byla velmi těžká, kdy tento povrch buldokům a jejich techničtější hře už nesedí.

Sezónu lze každopádně označit za velmi dobrou, druhé místo a postup na finálový turnaj o mistra ČR v hokejbale za úspěch. Tým táhl Jakub Havlásek, který se stal neproduktivnější hráčem, nejlepším střelcem i nahrávačem ligy, Dušan Pavlásek v brance s nejlepší úspěšností v lize, nejlepší střelec ligy v přesilovkách Radek Kočařík a velkou jarní posilou byl Matyáš Jankůj. Každopádně kredit si zaslouží všichni hráči, kteří v této sezóně odehráli zápasy za buldoky včetně těch z SK Jihlava a SKMB Boskovice. Na střídačce fungovala dobrá parta, kluci a Peťa se hokejbalem bavili a spousta z nich se za tuto sezónu zase o kus posunula vpřed ve své hokejbalové kariéře.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery