Úvod » Starší žáci (U15) » 2022/2023

22.4. 2023 v Brně souboj o nejlepší moravský tým v kategorii starších žáků

publikováno 29.04.2023 (aktualizováno 12.05.2023)

report z dvojutkání

V sobotu 22.4. 2023 přijela do Brna Opava, která v kategorii starších žáků vyzvala domácí Buldoky v souboji o nejlepší tým z Moravy v této věkové kategorii.

Za slunečného počasí vstoupili do utkání lépe domácí, když se hned v druhé minutě prosadil příklepem Jakub Mouka po přihrávce od Lukáše Kučerky a Jáchyma Blahy. Hosté však dokázali vyrovnat v 5. minutě a v 11. odskočit do vedení. Ve 12. minutě pak vyrovnal Ivo Moudrý po nahrávce Jakuba Mouky a Ondřeje Matějky a první třetina tak skončila 2:2.

V druhé třetině byla hostující Opava lepším týmem a to především protože buldoci neměli takový pohyb jako obvykle a první útok pokračoval v matném individualistickém výkonu i ve druhé třetině. Převahu Opava promítla i do skóre a po třech minutách druhé třetiny vedla už 4:2 a pro buldoky dobře, že další branku už ve druhé třetině nedostali. Momentum zápasu totiž přišlo cca 30 sekund před koncem druhé třetiny, kdy se do utkání zapojil pozdě příchozí Jakub Cebák. Okamžitě dodal do prvního útoku chybějící energii a hned v prvním střídání připravil gól pro Jakuba Havláska. Buldoci snížili na 3:4 a tak i skončila druhá třetina.

Ve třetí třetině buldoci pokračovali v aktivní hře z úplného konce druhé třetiny a začali pomalu přebírat otěže zápasu. V 34.minutě narýsoval milimetrovou průnikovou nahrávku do brejku Radek Kočařík a Jakub Havlásek nabídkou nepohrdl (akce byla přesně podle pátečního tréninku, kde tohle kluci trénovali). Za dalších 16 sekund hostující brankářka neudržela střelu Radka Kočaříka a Jakub Cebák dostal buldoky do vedení. Silnou čtyřminutovku buldoků pak dovršil po pěkné souhře Lukáš Kučerka, kterému přihrával Jáchym Blaha a Tomáš Klička. Hostující Opavě se ve 42. minutě podařilo v přesilovce 5 na 3 snížit, ale drama odmítl Lukáš Kučerka, který dvě minuty před koncem uzavřel po přihrávce od Jakuba Havláska skóre prvního zápasu. HBK Bulldogs Brno - SHC Opava 7:5

Po přestávce do druhého utkání vstoupily oba týmy rozvážněji a dlouho žádný gól nepadl. První třetina skončila dokonce 0:0. Na začátku druhé třetiny v přečíslení vybídl ke skórovaní Radek Kočařík Jakuba Havláska, ale střelu hostující brankářka vyrazila nicméně volný míček bekhendem pohodlně dorazil do volné brány Radek Kočařík. 1:0 pro buldoky. Ti se však z vedení radovali jen necelých pět minut, když opavští srovnali na 1:1, což bylo průběžné skóre i po dvou třetinách. 

Dlouho vyrovnaný zápas pak ve třetí třetině rozhodly opět slepené góly buldoků, kdy se v 35. minutě prosadil Lukáš Kučerka a o 50 sekund později Jakub Havlásek. Hostující Opavu pak o naději na zvrat v utkání připravil jejich nejvyšší a nejtěžší hráč, který zřejmě, jako v minulém dvojutkání, neunesl prohru svého týmu a po dalším nešetrném zákroku dostal trest na 5 minut plus do konce utkání. V samotném závěru pak z poza branky našel Jakub Havlásek volného Radka Kočaříka, který střelou z první do poloodkryté branky pečetil výhru domácích buldoků. HBK Bulldogs Brno - SHC Opava 4:1

Buldoci se touto výhrou jako nejlepší tým z Moravy předčasně kvalifikovali na finálový turnaj o mistra České republiky v hokejbale v kategorii starších žáků, který se bude konat 10.-11.6.. 2023.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery