Úvod » Starší žáci (U15) » 2022/2023

Starší žáci v čele tabulky po 4. kole

publikováno 21.10.2022

report z dvojutkání hraného 15.10. 2022 se Zohorem v Brně

Starší žáci HBK Bulldogs Brno nastoupili 15. 10. 2022 za deštivého počasí doma proti Zohoru. Do prvního utkání, které začalo v 9:00 hod, vstoupil lépe hostující Zohor, když ve čtvrté minutě nachytal Matúš Lukna ne úplně připraveného domácího gólmana lehkou ale umístěnou střelou. Buldoci odpověděli již za minutu a půl, kdy bleskově využili přesilovou hru ve které Jakub Cebák vyhrál buly na Jakuba Havláska, který střelou z první rozjásal domácí fanoušky. Na mokré ploše, která spoustě hráčů na obou stranách dělala problém, se pak prosadili hráči Zohoru když zúročili svoji výškovou a váhovou převahu, a v 8. a 9. minutě odskočili do dvoubrankového vedení. První třetina tak skončila 3:1 pro hostující tým.

Do druhé třetiny buldoci mírně přeskupili sestavu a hra se začala vyrovnávat. Ve 23. minutě se po individuální akci prosadil Adam Baldrman a přiblížil buldoky na dostřel. Další šance však buldoci ve zbytku utkání proměnit už nedokázali a když ve 40. minutě zohorský Matúš Lukna zvýšil na 4:2 tak tím zpečetil výhru hostujícího týmu na čemž nic nezměnila ani power play buldoků. HBK Bulldogs Brno - HBK Roconaba Zohor 2:4

 

Po cca půl hodinové pauze nastoupily oba týmy k odvetě. Tu začali tentokrát lépe buldoci, když v 6. minutě otevřel skóre Jakub Havlásek. Na něj navázal o dvě minuty později Adam Bladrman, který v přesilové hře, po přistrčení míčku od Radka Kočaříka, poslal buldoky do dvougólového vedení. Zohor poté ve 12. minutě snížil na 2:1, nicméně buldokům vrátil dvou gólové vedeni již za dvě minuty zpět Lukáš Moravský. První třetina tak opět skončila za stavu 3:1 jen tentokrát pro domácí tým.

Na začátku druhé třetiny Zohor snížil na 3:2. Nicméně buldoci poté předvedli zřejmě svoji nejlepší pasáž během celého dvojutkání a po gólech Jakuba Havláska (22. minuta) a Lukáše Moravského (25 minuta) odskočili do třígólového trháku. Jejich rozlet nezastavil ani Matúš Lukna, který ve 27. minutě snížil na 5:3. Za necelé dvě minuty totiž buldoci předvedli v přesilové hře nejlepší akci dne. Zohorští se v oslabení vrhli do útoku, ale o míček je obral Jakub Cebák, který z obranného pásma našel rychlou dlouhou a přesnou přihrávkou na levém křídle Adama Baldrmana, který potáhl míček k levému mantinelu, kam natáhl soupeřova obránce a přesnou nahrávkou přes něj našel mezi kruhy osamoceného Radka Kočaříka. Ten se střelou z první trefil přesně mezi nohy přemísťujícího se gólmana a vrátil tak domácím třígólové vedení a uzavřel skóre druhé třetina na 6:3.

Když na začátku třetí třetiny snížil na 6:4 zohorský Peter Balek, tak zadělal na menší drama. Zohor totiž přeskupil sestavu a snažil se se zápasem něco udělat, hrál aktivně, tlačil se do brány. Buldoky v 35. minutě sice lehce uklidnil po individuální akci Jakub Havlásek, který tak završil svůj hattrick, nicméně v 37. minutě Peter Balek snížil opět na dva góly. Buldoci následně zareagovali na průběh třetí třetiny úpravou a redukcí svých obranných řad, která zafungovala. Zformovaná obrana totiž soupeři další gól vstřeli již nepovolila a to i přes dvě oslabení a závěrečnou power-play soupeře 6 na 4. Druhé utkání díky velkému počtu vyloučených (celkem 10 hráčů - 5 domácích a 5 hostujících) na obou stranách a úpravám v sestavách obou týmů tak trochu připomínalo šachovou partii, kdy se třetí formace do hry v druhé polovině zápasu už moc bohužel nedostávaly. HBK Bulldogs Brno - HBK Roconaba Zohor 7:5

 

Dvojutkání bylo velmi ovlivněno kluzkým povrchem, nicméně nezodpovězenou otázkou zůstává jak by vše vypadalo na suchém povrchu. Zda by měla navrch rychlá a místy kombinační hra domácích nebo by slavila úspěch důraznější hra hostujícího týmu, který těžil z výškové a váhové převahy díky níž se hodně prosazoval z dorážek v předbrankovém prostoru. Každopádně ve velmi kvalitních zápasech padlo spoustu gólů, obě utkání byla dramatická až do konce, což se divákům muselo líbit. 

Z výsledků dalších utkání nakonec vyplynulo že jsou buldoci i přes jednu porážku po čtyřech odehraných kolech v čele celé tabulky ligy starších žáků a to díky nejvyššímu počtu vstřelených branek resp. nejvyššímu rozdílu ve skóre mezi vstřelenými a inkasovanými góly.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery