Úvod » Mladší žáci (U13) » 2021/2022

Hodnocení úžasné sezóny mladších žáků 2021/2022

publikováno 18.09.2022 (aktualizováno 02.10.2022)

rekapitulace úspěšné sezóny mladších žáků

Pro dětské týmy HBK Bulldogs Brno dosud nová sezóna z různých důvodů ještě nezačala a tak se vrátíme ještě jednou k té minulé. O zhodnocení velmi úspěšné sezóny 2021/2022 jsme požádali Radka Kočaříka st. trenéra mladších žáků.

Sezóna 2021/2022 pro kategorii mladších žáků HBK Bulldogs Brno byla jednoduše fantastická. Tým ji zakončil s nejvíce výhrami v celém moravském přeboru mladších žáků, těch bylo nakonec 23. Vstřelil nejvíce gólů v soutěži a to 98, dosáhl nejvyšší výhry (13:0 - 17.11.2021 proti Porubě na asfaltovém hřišti v Malenovicích), vyhrál nejvíce zápasů na nájezdy - 3, žádné nájezdy neprohrál, měl v týmu neproduktivnějšího hráče (Radek Kočařík ml. - 40 bodů), nejlepšího střelce (Radek Kočařík ml. - 21 gólů) i nejlepšího nahrávače (Radek Kočařík ml. - 19 nahrávek). Méně lichotivé je pak to že tým nasbíral nejvíce trestných minut (72) a měl i nejtrestanějšího hráče v soutěži (Radek Kočařík ml. - 37 minut). To vše se podařilo i přesto, že se v zápasech protočilo 30 hráčů ze 3 různých týmů s tím, že jsem musel do zápasu resp. turnaje občas zapojit i hráče kterého jsem v životě neviděl :-) a najít pro něj místo v týmu, což se vždy nějak podařilo. Vše je o to hodnotnější, že na rozdíl od některých jiných týmů jsme, kromě jednoho poločasu v jednom zápase, ani "nestahovali" sestavu jen na ty vyvolené k dosažení lepšího výsledku, ale hráli opravdu všichni. Vše se však nerodilo tak jednoduše jak se může zdát. Proto pojďme postupně od začátku sezóny.

Sezóna 2021/2022 pro mladší žáky začala defacto ještě v té minulé covidové (2020/2021), kdy se skoro vůbec nehrálo. Mladší žáky jsme tedy v červnu 2021 po jednom z dalších rozvolnění narychlo přihlásili na turnaj do Svitav, který se konal 6.6. 2021. Na turnaj jsme se všichni těšili, dlouho se nehrálo a byli jme zvědaví jak náš tým, tvořený pro další sezónu, uspěje v regionu Čechy-východ, navíc povětšinou proti o 1-2 roky starším soupeřům. Sestava na papíře vypadala dobře, ale šlo pro většinu hráčů o první turnaj  na velkém hřišti ve formátu 5+1 a to rovnou na "letišti" (obrovském hřišti hokejových rozměrů) ve svitavské kryté hale. Na turnaji jsme si vybrali do poslední kapky nováčkovskou daň, dvě jasné prohry a třetí těsná při jednom vstřeleném gólu za celý turnaj nám nic dobrého do dalšího ročníku nevěštilo. Nicméně jsme si říkali že přece jen to byl první turnaj, starší protihráči ze zkušených týmů a že to tak špatné snad nebude.

Následně ale před začátkem sezóny přišly špatné zprávy. Po Covidu se rozhodl ukončit hokejbalovou kariéru Marek Umlášek z důvodu dalekého dojíždění na tréninky, Michal Polák se začal na plno věnovat pouze florbalu a s hokejbalem také skončil, Pavel Burýšek se přestěhoval na druhý konec Brna, bratři Zajícovi přestali skrz nutné různé covidové potvrzení také chodit, a Martin Látal nám také definitivně skončil. Mladší žáci se nám tak těsně před sezónou defacto rozpadli. Bylo tedy jasné že buldoci jen svůj tým nepostaví. Po dlouhých jednáních se podařilo domluvit spolupráci s SK Jihlava, kterou jsme podpořili společným dětským dnem ještě v červnu a následným přátelským utkáním před začátkem sezóny, kdy se obě akce konaly v Jihlavě. Nicméně ještě 14 dnů před začátkem sezóny nebylo zcela jasné zda ji absolvujeme. Nakonec se těsně před startem sezóny ozval i trenér druhého brněnského týmu Eagles, že nakonec chce aby jeho hráči hráli mladší žáky za buldoky. Bylo tedy jasné že buldoci mladší žáky hrát budou a pozdější nástup do sezóny nám i trochu pomohl. Start sezóny pro nás proběhl až 2.10.2021 a to dokonce na domácím turnaji v Brně a to hned proti suverénovi minulé sezóny HBK Kyjov, který ostatní soupeře na první turnaji právě zahájené sezóny porazil rozdílem třídy. Kluci nicméně do zápasu, po jednom společném tréninku v Brně, vlétli s nadšením a nasazením o kterém jsme jim sice říkali, ale které předčilo i naše očekávání. Zaskočen byl i favorit utkání který si za stavu 0:2 minutu před koncem první půle vzal oddechový čas a přeházel sestavu a ihned snížil. Aktivní hru buldoci praktikovali i nadále a měli herní převahu a ještě 1,5 minuty před koncem zápasu drželi stav 2:2. Nicméně zkušenější soupeř hrozil z brejků, které naše nově sestavená obrana nedokázala zachytávat a soupeř zápas dvěma góly v závěru rozhodl ve svůj prospěch. V dalších utkáním prvního turnaje se buldoci i nadále prezentovali aktivní hrou, napadali vysoko v útočné třetině, měli herní převahou a zbylé dva zápasy vyhráli.

První brněnský turnaj zformoval celý tým i jeho hru, kterou se pak prezentoval i v dalších turnajích a zápasech. Skvělou formu si  tým držel téměř celou sezónu, kdy stále praktikoval nátlakovou hru a občas předvedl i nějakou nadstandardní kombinaci, čímž vynikal nad ostatními týmy. V podzimní části tým kromě zápasů s HBK Kyjov všechny zápasy vyhrál a nabíral na zkušenostech, herní jistotě a sehranosti. Ty pak plně zúročil v jarní části, kdy začal porážet i HBK Kyjov. Svou roli začal plnit i kapitán týmu Radek Kočařík, který na jaře chytil neuvěřitelnou fazónu, dával důležité góly, rozdával přihrávky, rozhodoval nájezdy a táhl tým i v době kdy se občas nedařilo. Vystřídal tak v roli tahouna Petru Loubalovou, která tým svými góly posouvala k vítězstvím na podzim. Klukům a Petře patří velké poděkování za předváděné skvělé výkony v celé sezóně, nasazení, tréninkovou píli, spoustu odehraných utkání a za šíření dobrého jména HBK Bulldogs Brno na všech frontách.

Doufejme že v takto skvělých výkonech budou všichni pokračovat i v další sezóně 2022/2023, která pro nás právě začíná. Symbolicky opět opožděně a téměř přesně po roce. Tedy 1.10. 2022 startujeme tentokrát již ve vyšší kategorii starších žáků a to domácím dvojzápasem proti HBK Karviná. Přijďte kluky podpořit. První zápas začíná v 11:00 a druhý ve 13:30 na domácím hřišti při ZŠ Kamínky 5 v Brně.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz