Úvod » Přípravka (U11) » 2019/2020

Buldočí přípravka veze bronz z turnaje ve slovenském Zohoru 22.9. 2019 (3. místo)

publikováno 22.09.2019 (aktualizováno 01.03.2022)

První turnaj této věkové kategorie v sezóně i první turnaj buldočí přípravky, kam se věkově přesunula jejich poměrně úspěšná minipřípravka z loňského roku.

V neděli 22.9. 2019 se buldoci zúčastnili turnaje ve slovenském Zohoru, kam odcestovali v poměrně oslabené sestavě, kdy tři hráče přípravky (ročníky narození 2009 a 2010) přemohla nemoc. Jednalo se o první turnaj této věkové kategorie v sezóně navíc i o první turnaj buldočí přípravky, kam se věkově přesunula jejich poměrně úspěšná minipřípravka z loňského roku. 

První zápas nastoupili mladí buldoci proti silnému Kyjovu. V zápase se buldoci ujali vedení 1:0 kdy se Radek Kočařík ml. prosadil "jágrovskou" akcí kdy po vybojovaném míčku u pravého mantinelu a vyjetí po pomyslném kruhu zakončil do horního rohu soupeřovi branky. V následujícím průběhu utkání se však podařilo dvěma góly hráčům Kyjova zápas otočit. Nicméně po timeoutu, kdy mladé buldoky nabudil trenér, se podařilo cca 1 minutu před koncem po přihrávce R. Kočaříka buldokům vyrovnat, kdy po pěkné akci skóroval Antonín Jůza ml. Zápas nakonec tedy musely rozhodnout samostatné nájezdy kde se dvakrát trefil A. Jůza a rozhodl o výhře buldoků 3:2 po samostatných nájezdech

Druhý zápas buldokům, ale stejně jako v minulé sezóně téměř na každém turnaji, nevyšel. Po celkem jasném průběhu podlehli favorizovaným Sudoměřicím 0:5, kdy asi především rozhodlo to, že druhá trojka byla složena z minipřípravkářů (ročníky 2011 a mladší), kdy někteří z nich byli teprve na druhém turnaji. 

Třetí zápas buldoci sehráli s dalším brněnským týmem Eagles. V zápase se ujali buldoci vedení 1:0 po prudké ráně švihem R. Kočaříka, která se od tyče odrazila nad betonem brankáře do sítě soupeře. Po chybě při střídání se však druhému brněnskému celku podařilo vyrovnat. O osudu utkání nakonec rozhodl faul, kdy v této věkové kategorii po faulu následuje trestné střílení. To proměnil A. Jůza, který v danou chvíli měl za sebou po třech zápasech již šest trestných střílení s velmi dobrou 50% úspěšností. Buldoci tak v brněnském derby zvítězili 2:1

Čtvrtý zápas proti domácímu Zohoru skončil v základní hrací době 1:1, kdy gól buldoků vstřelil R. Kočařík po téměř identické akci jako v prvním zápase po vyjetí od mantinelu. V následných nájezdech se prosadil za buldoky opět jen R. Kočařík jehož branku vstřelenou, na tuto kategorii neobvykle prudkým švihem, přímo do pravé šibenice nad lapačku brankáře, musel téměř potvrdit "videorozhodčí" :-), neboť míček okamžitě vyletěl ven z brány. Tato branka však znamenala jen vyrovnání v základních nájezdech, kdy po několika dalších přídavných nájezdech se prosadila hráčka Zohoru (převážnou většinu tohoto týmu tvoří hráčky), který tak zvítězil. Prohra 1:2 po samostatných nájezdech, a tím pádem získaný bod se nakonec vzhledem k dalšímu průběhu turnaje ukázal jako klíčový. 

Poslední zápas, už notně unavení a mírně nekoncentovaní buldoci, nastoupili proti nováčkovi z Bratislavy. Hra byla mírně neurovnaná k čemž zřejmě přispěla i absence časomíry a hra na hrubý čas 2*8 minut (celý turnaj se hrál 2*6 minut čistého času), protože časomíru pořadatelé přemístili na druhé hřiště, kde začínal zápas dospělých. V tomto posledním utkání na turnaji tým Hancop Bratislava vstřelil svůj první gól na celém turnaji a zaslouženě po nadšeném výkonu zvítězil. Prohra buldoků 0:1 však již nic nezměnila na tom že přípravka Bulldogs Brno obsadila třetí místo, které získala především srdnatým a bojovným výkonem. Ze sestavy je potřeba zmínit kromě střelců i opět velmi spolehlivé výkony obránců Marka Umláška a Zajíce, dále pak Dominika Maršálka, který celý turnaj bojoval jako opravdový buldok mnohdy i s téměř o dvě hlavy většími protihráči a také Davida Kadlčíka, který na to že odehrál svůj druhý turnaj v kariéře se také neztratil. Pokud některým znalcům brněnského hokejbalu připadají jména malých buldoků povědomá, tak vězte, že se jedná o syny a dokonce už i jednoho vnuka bývalých hráčů brněnských Buldoků, Gepardů a dalších týmů, kteří můžou být na svoje následovníky hrdí a to i ti kteří se na nás dívají už jen shora. Čest jejich památce.  

 

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz